Radionica audiovizualnog prevođenja

  1. studenog 2022. u 17 sati

FILOZOFSKI FAKULTET U RIJECI

Sveučilišna avenija 4, Rijeka

učionica 801

 

Nakon uspješnog prvog susreta i na zahtjev mnogih prevoditelja i onih koji će to tek postati, Udruga STIP organizira još jednu radionicu audiovizualnog prevođenja u suradnji s Mišom Grundlerom.

Cilj je radionice upoznavanje s AV-prevođenjem kao zasebnom i vrlo specifičnom prevoditeljskom granom i stjecanje uvida u teoretski okvir kroz savjete za kvalitetno titlanje. Kroz praktične primjere predstavit će se problematika i specifične okolnosti AV-prevođenja i ponuditi neka rješenja, a sudionici će se upoznati s nekoliko programskih alata za titlanje (npr. SubtitleEdit, PNS Subtitle Editor…). Ova uvodna radionica daje odgovor na pitanje zašto je titlanje, kao umijeće sažimanja značenja u ograničenom prostoru, poseban i po mnogočemu drukčiji prevoditeljski podžanr.

 

Predavač: Mišo Grundler, audiovizualni i književni prevoditelj, sudski tumač, asistent na Katedri za skandinavistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu te nadrirječnik.

 

Cijena radionice za članove Udruge STIP: 50 kn

Cijena radionice za ostale: 400 kn

Radionica je besplatna za studente Filozofskog fakulteta u Rijeci, ali je potrebno najaviti se zbog ograničenog broja mjesta.

 

Molimo da svoj dolazak najavite mailom, te potom uplatite kotizaciju na IBAN: HR0624020061100838661